dinsdag 5 september 2017

Tsja wat doe je ermee...
*** Gevonden Voorwerpen ***

 


Ergens achteraf verborgen op een plek waar je nooit komt... zoiets! Heb jij dat ook wel eens? Dat je ineens iets tegenkomt en je hart even een sprongetje maakt! In je achterhoofd weet je heus wel dat het er is maar dan ineens ligt het voor je neus.

Dat had ik gister! Toen ik deze Sophie's Universe terugvond. Onaf weliswaar. Gewoon zo met mand en al achter in een kast! Het is daar door minder leuke omstandigheden belandt en er nooit meer uitgekomen. Tot gister dus! Maar inmiddels is het wit ernstig verkleurt! Het wit is inmiddels zelfs crème. Jakkes! Echt zo zonde. Dat had ik al eens eerder met het wit van Stylecraft, dat was óók bij een deken. Zo zonde van al het werk. Crème past nu eenmaal gewoon niet bij mij ;) En ook omdat het ene deel nog wel wit is en het andere verkleurt, echt lelijk gewoon.

Dan komt het volgende probleem. Ga ik hem afmaken, bewaar ik het nog langer of doe ik het weg. Ik kan heel moeilijk dingen weg doen, maar echt, ik kan toch niet alles bewaren?!
Dus dan komt de vraag.... Ga ik het afmaken? Normaal gesproken zou ik volmondig ja zeggen. Mijn perfectionisme zegt mij altijd dat iets waar ik aan begonnen ben, ik ook af moet maken.... Maar nu weeg ik allerlei zaken zorgvuldig af!
De eerste vraag die ik mij stel is: word ik er nu nog ècht blij van? Nee!!!!
Ik spreek met mezelf af dat als het antwoord op de volgende vraag 3 redenen omvat waarom ik er niet blij van wordt, dat ik m dan niet verder afmaak en dat ie weggaat! Ohohw, ga ik steggelen of eerlijk zijn.... :)
Nou daar gaan we: Waarom word ik er niet meer blij van?
1. Hij is verkleurd! En niet zo'n klein beetje ook! Ik weet niet of het op de foto hieronder goed te zien is, maar geloof mij, het is echt vreselijk :(
2. Ik word niet blij van de kleurkeuze. Ik zou nu liever vrolijke kleurtjes kiezen voor dit patroon. In de tijd dat ik hier ooit mee begon ging ik nog liefst voor veilig en passend bij de kleuren van mijn huis toen.
3. Ik hou niet van vierkante dekens en de granny's erbij aanzetten vind ik niet mooi.
4. Hij trekt enorm. De deken golft, dat krijg ik met blokken niet meer goed.VIER redenen!!! Oké draad doorknippen en weg ermee dus!!!
Ook zocht ik gelijk nog wat garen uit wat ik niet meer gebruik en wat naar iemand gaat die haakt voor het goede doel. Zo krijgt ook dat weer een mooie bestemming.
Ontspullen van hobbyspullen vind ik het lastigste in het hele huis. Hoe gaat dat bij jou? Nog tips?

Fijne dag vandaag.
Liefs,
Wendy

 


14 opmerkingen:

 1. oh wat zonde van al het werk maar... een goed besluit en heel weloverwogen. Heb jij mevrouw Kondo gesproken? haha.
  ik kan ook heel moeilijk dingen weggooien, zoek altijd (als ik er al afscheid van kan nemen) een goede bestemming. Ik hoop ooit nog eens het licht te zien in de opruimwereld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha nee nog nooit met Kondo te maken gehad.
   Ja wel zonde van het werk, zitten heel wat uurtjes in. Maar nog meer uren aan besteden terwijl ik er niet ècht blij van wordt of zelfs het tegenovergestelde is nog frustrerender. Dus op naar het volgende project. Want ja als je zo'n beslissing neemt... mag er echt wel iets tegenover staan waar je wèl echt blij van wordt toch? Hahaha
   Ja dat licht in opruimwereld... ik hoop het ook ooit goed te gaan zien. Kan altijd moeilijk kiezen wat weg kan en wat niet hoor. Voor nu hielp mijn eigen vragen/antwoordenlijstje mij goed. Denk dat ik dat vaker toe moet passen dus ;) Bij deze ligt het nu vast... en mijn thuisfront heeft dat ook gelezen dusssss (ohohwwww hahaha)

   Verwijderen
 2. Bij twijfel niet langer aarzelen, gewoon doen!
  Maar inderdaad, bij hobbyspullen vind ik het lastiger om iets weg te doen dan bij kledingstukken, gek hè?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het ging ook vrij snel moet ik zeggen. Normaal zou ik er nog weken tegenaan kijken of toch aan werken... maar gister teruggevonden en vandaag al weg. Niet echt iets voor mij normaal gesproken ;) zeker niet met hobbyspullen idd. Ik weet niet of het gek is hoor. Denk dat het ook een beetje bij een creatief brein past. Denk altijd dat iets nog wel een keer van pas komt ;) Voelt toch goed nu dat het weg is.

   Verwijderen
 3. De enig juiste beslissing die je kunt nemen, denk ik.
  Er zitten heel veel uurtjes in, maar die heb je toen toch met plezier besteed?! En om er nu nog tijd aan te gaan besteden terwijl je er geen plezier aan beleeft, dat vind ik pas zonde van je tijd!
  Zelf zou ik wel geneigd om zoiets uit te gaan halen, en zien wat ik dan met die bolletjes kan gaan maken, maar dat is bij dit patroon misschien wel te veel werk.
  Zoek een leuk werkje uit, en ga daar met plezier aan werken, zou ik zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja idd, toen veel plezier aan gehad. Je hebt helemaal gelijk hoor, kan mij er helemaal in vinden ;) Uithalen schoot heeeeel even door mijn hoofd. Maar was snel vervolgen, zag het niet zitten met dit patroon en al afgehechte draadjes. En dan zat ik nog met het verkleurde wit opgescheept ook nog hihi. Het voelt nog steeds goed dat ie weg is, nu lekker iets nieuws inderdaad, heerlijk.

   Verwijderen
 4. Ik weet niet of het een tip is maar bij mij werkt het volgende:
  Ik zet in mijn hoofd dat ik op moet ruimen, nodig op moet ruimen.
  Dit blijft net zolang in mijn hoofd zitten totdat ik een "weggooi woede" op voel komen en dan ga ik, mèt minstens 2 vuilniszakken aan de gang.
  Alles waar ik over twijfel, (hoelang heb je het al, heb je het nodig gehad, heb je het gemist, kun je het zo pakken als je het nodig hebt, word je er blij van, wil je er nog wat mee doen.....enz) gaat binnen het liefste 3 seconde terug in de kast of hup de vuilniszak in.
  De ene zak is voor definitief weggooien, de andere voor bv een school, kringloop of knutsel clubje.
  Zolang de weggooi woede er is doorgaan.....vooral doorgaan.
  Je merk vanzelf als het stopt.....dan ga je bij ALLES twijfelen, (zelf bij bv 50 dezelfde potloden,) dan is het gevoel weg en moet je stoppen, want anders gooi je niks meer weg.
  Succes (goeie keus, deze deken weg doen........hij is nog niet eens af en je vind er al niks meer aan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja nou ik vind het wel een tip in ieder geval hoor Daphne. Ik ben echt zo zoekende. Heb al best veel weggedaan de afgelopen jaren maar dan nog blijft er teveel over. Ik ga jouw tip proberen en vanaf nu zeg ik dus vast dat ik NODIG op MOET ruimen ;) Wordt vervolgd! Bedankt voor je berichtje. X

   Verwijderen
  2. je merkt idd als het stopt dan wordt het meer verplaatsen en dan kun je net zo goed ophouden.Ook lastig is zo'n opruimwoede als je naar je werk moet...

   Verwijderen
 5. Wel dapper dat je hem weg doet. maar genoeg redenen om het te doen. Hier ook veel onaffe handwerkjes.... :-(( XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je had de deken ook nog op je eigen manier kunnen afmaken, hem eens goed wassen (dan wordt het wit weer een beetje meer wit?) en hem dan cadeau doen aan iemand die er wel blij mee is? Maar je hebt gelijk hoor, soms moet je de knoop doorhakken. Ik probeer echt aan niet meer dan 2 projecten tegelijk te haken en ben ik echt niet tevreden, zelfs na een paar weken niet, dan doe ik het meteen weg. Enkele stukjes heb ik nog gehouden, om uit te leren en om eventueel ooit één grote lappendeken te maken van al die begonnen haakwerkjes :-) En de wol waarmee ik niet haak, geef ik ook weg. Opgeruimd staat netjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mij zou reden 1 (verkleurd) al voldoende reden zijn om 'm niet af te maken. Misschien is uithalen dan nog een idee, maar als het niet echt je kleuren zijn, dan is dat ook niet wat (en nog veel werk ook).
  Ik heb zelf een krat staan met gemaakte spullen die ik niet gebruik. Af en toe zet ik daar wat van in de weggeef-kast in de bibliotheek hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een weloverwogen besluit! Al snap ik dat het lastig is, ik gooi ook niet zo makkelijk weg...
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 9. oef dapper besluit hoor maar als het je eigenlijk (helemaal) niet zint is het ook zonde om er veel tijd aan te besteden om het vervolgens later niet meer te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen