donderdag 3 september 2015

Niet zomaar een aapje....


.... Maar een gibbon! Een gibbon?! Ja zeker, een gibbon! ;)

Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik ook wel even moest Google'n toen AmiFan mij vroeg of ik een gibbon voor haar wilde proefhaken hoor, ik wist in eerste instantie niet wat het was en gelukkig bleken dochter- en vriendlief het beiden ook niet te weten (dat voelt dan toch gelijk een stuk minder blond haha).

Inmiddels weet ik dat een gibbon een schattig mensaapje is, die van blond tot zwart voorkomt, lange armen en benen heeft, geen staart en geen zichtbare oren. Door die enorm lange armen en benen ziet hij er gelijk al guitig uit. Maar ook de tekening om hun koppies geeft de gibbons iets ondeugends. Natuurlijk was ik op slag verliefd ❤️

En dit leuke filmpje op YouTube laat een beetje zien hoe speels (uhm lees gerust: ondeugend) ze zijn
http://youtu.be/ojNpMQ8Lw2g
Wat een geduld en verdraagzaamheid van de hond overigens :)

Maar goed, even terug naar het proefhaken.... Ondanks de voor mij enorm drukke maand juni wilde ik heel graag deze gibbon proefhaken. Ik vind proefhaken sowieso erg leuk om te doen. En mijn thuisfront weet dat. Zij hebben er dan ook mede voor gezorgd dat ik ook nu weer kon proefhaken, schatten zijn het en dat mag ook wel eens 'en public' gezegd worden ❤️

Het is een superleuk patroon om te haken. 
Ik haakte snuit en handen met Cotone van Lana Grossa op haaknaald 2mm, de rand om de snuit en de buik met phildar Douce op naald 3mm. Het lijf, de armen, benen en de kop haakte ik met Shabby van de Zeeman. Dat is eigenlijk een soort 'lussengaren' maar ik ploos het uit elkaar en dan hou je een soort 'wollig' garen over. 

Het gratis haakpatroon maakte Amifan voor een ABC in de ravelrygroep Beesteboel, waar zij dus de letter G had ;) Het gratis haakpatroon is te downloaden via de ravelrypagina van AmiFan. Hier vind je ook haar andere haakpatronen. 

De laatste tijd ben ik weinig actief geweest op mijn blog. De slechte wifi in de vakantie en de wifi-problemen bij ons thuis zijn hier o.a. debet aan. Het netwerk blijft nog wat onstabiel, half september komen ze met 'groot geschut' en gaan ze buiten aan het graven (ik ben het best zat na ca 9 monteurs  in de afgelopen 2 jaar) maar voor nu: ik ben er weer! Ik weet dus alleen nooit voor hoe lang haha. Tussendoor probeerde ik wel af en toe via mijn Facebook pagina of mijn Instagram nog wat te posten. Dat gaat dan net iets makkelijker als je even wifi hebt dan een heel blogbericht ;) Maar ik ben er dus nig steeds hoor ;D 

Veel haakplezier!
Groetjes, Wendy 

13 opmerkingen:

 1. Toffe apen! En als je WiFi weer oké is, verwacht ik een heleboel haakwerkjes en berichtjes hé ;-) haha. Nee hoor, geen stress!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat knap om een aapje zo na te maken dat het ook net echt lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leukerd die gibon.. Komen er nog meer apen uit je mouw,, uhh haaknaald bedoel ik :-

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je er nog bent! :-)
  En je gibbonaapje is een lieverdje! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leerzaam zo'n blog; ik ben ook blond en wist het ook niet. Maar als je de foto ziet dan denk je; OJA haha. Heel leuk gedaan.

  Wat ontzettend balen dat je zo'n slechte verbinding hebt. Kan je je in deze tijd niet meer voorstellen he?! Maar ik begrijp dat je nog even geduld moet hebben, dan gaat er een wereld voor je open en kan je los ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee dat is niet zomaar een aapje ...dat is een heel leuk aapje wat je
  gemaakt hebt ...leuk hoor ..ik hoop dat alles snel weer opgelost is met je
  wifi ...heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele leuke gibbon! En wat leuk dat je thuisfront met je meedenkt en je de ruimte geeft!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Olá amiga, vim desejar-lhe um abençoado início de mês, e lindos dias
  de outono que se aproxima!
  MARAVILHOSO POST...ÉS MUITO CRIATIVA!!!!

  Doce abraço Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een leuk aapje en hopelijk heb je binnenkort een betere internet verbinding!!
  groetjes Sietske

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een schattig aapje! Zo moest ik eens een ringstaartaapje maken. Ik moest ook even zoeken hoe die eruit ziet.
  Leuk dat je er weer even bent! Ik ben er zelf ook niet zoveel geweest hoor, de laatste tijd. Ik hoop het nu weer op te pakken.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen