vrijdag 24 juli 2015

Sunburst granny deken

K


Een werkstuk uit de "oude doos". Eentje waar ik nog steeds heel blij mee ben. Hij past mooi in ons interieur en hij is heerlijk warm. Een heerlijke deken om onder weg te kruipen maar die ook prachtig staat op onze bank.

Deze deken van gehaakte sunburst granny's is in etappes ge(m)haakt ;) Ik vond het een heerlijk project om destijds aan te werken en vooral ook om als haakwerk mee te nemen. In periodes van ziekte en veel ziekenhuisopnames ging dit project dus ook altijd mee. De granny's zijn makkelijk overal te haken en thuis haakte ik ze dan aan elkaar door middel van de join-as-you-go methode.
In etappes omdat het wel een hele klus is en ik van afwisseling hou, dus tussendoor werden ook andere projecten onder handen genomen :)

De sunburst granny deken is 130cm x 160cm groot, echt heerlijk ruim om onder te liggen. Ik hou niet van die kleine dekentjes namelijk, ik wil er lekker onder kunnen liggen haha. Maar hoe maak je nu een mooie foto van zo'n deken.... Nou niet, zal ik destijds gedacht hebben want ik krijg hem er ook niet mooi in zijn geheel op. Maar waarom dan niet gewoon zo op de foto, opgevouwen, vroeg ik mij af... Tsja, soms kan het zo simpel zijn. Ik ben niet snel tevreden en had jullie liever een hele mooie professionele foto van de gehele deken laten zien ;)

De sunburst deken is gehaakt met haaknaald 4,5mm en Creative Cotton Aran.

Fijne dag allemaal!
Liefs, Wendy


8 opmerkingen:

 1. We kunnen zo ook wel zien dat hij mooi is. Volgens mij heb ik dit patroon ook wel eens gemaakt. Het blijft een mooi patroon om te maken. Mooie kleurstelling ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleuren Wendy! En de sunburst is zo'n mooi patroon. Het blijft lastig grote handwerken mooi op de foto te krijgen, maat jouw missie is zeker geslaagd 👍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat geloof ik, dat je nog steeds blij bent met deze mooie deken! En ik heb de dekens ook liever groot genoeg :-) Het is heel moeilijk om een deken hélemaal op de foto te krijgen, je hebt dat goed gedaan hoor!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, een hele mooie, ruime deken. Knap dat je aan zo'n klus durft te beginnen, en hem dan ook nog af krijgt! Wees er maar zuinig op!
  Groetjes, Jannie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat mooi Wendy,het is zeker een hele prachtige deken en ook zo'n mooi patroon.
  Ach, we zijn toch allen amateur fotografen, bij mij is het ook maar behelpen, als ik naar sommigen kijk, dan denk ik wel eens; hoe maken ze toch zulke mooie foto's?
  Ik vind jouw foto duidelijk en erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, vandaag is 't helemaal geen weer voor een deken, maar ook bij mij vandaag een deken in de blog!
  Mooi, jouw "sunburst". Ik vind het inderdaad ook steeds lastiger om mijn deken op de foto te krijgen, die wordt steeds groter...
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij fantaseren de centimeters er wel bij, hihihi!
  Hij is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen