maandag 2 mei 2016

Wel of geen proeflapje

Zoals de meesten van jullie weten ben ik nogal ongeduldig van aard. Dus als ik ergens zie staan dat het verstandig is om een proeflapje te haken, wat denken jullie dan dat ik doe? Juist ja, het proeflapje overslaan! 

Dus ik startte vol goede moed met haken, bijna een week na de start van de CAL want ook kleuren kiezen is niet mijn sterkste kant,  met week 1 van de Scheepjescal 2016. Zónder proeflapje te hebben gemaakt. Nou, ik kan je wel vertellen, dat was niet handig van mij.


Dus na 3 lapjes van week 1, die allemaal niet vierkant maar rechthoekig waren geworden, bedacht ik mij dat het toch handiger is om eerst een proeflapje te haken. Zoals je ziet, geen overbodige luxe. En tsja, ze zeggen het ook niet voor niks natuurlijk hè? ;)


Wat mij betreft is het dus zeker verstandig om een proeflapje te haken en ook om tussendoor steeds te passen met behulp van dit proeflapje. Veel beter nu ;)


Ik ben overtuigd! Het proeflapje heeft zijn nut bewezen ;) Uiteindelijk scheelt het toch echt tijd èn garen! En prachtige en vooral vierkante lapjes zijn het resultaat. Vanaf nu zal ik echt mijn best doen beter te lezen, minder ongeduldig te zijn en te doen wat er staat, beloofd! ;)

De CAL heet Last Dance on the Beach, en is het laatste ontwerp voor haar overlijden van Marinke Slump alias Wink. Diverse ontwerpsters hebben na het overlijden van Marinke in samenwerking en overleg met haar familie het laatste ontwerp van Marinke afgemaakt. Je kunt de deken als diverse pakketten kopen, maar je kunt natuurlijk ook heel goed zelf je kleuren samenstellen. Wekelijks is er op woensdag een nieuw deel van het patroon te downloaden op de site van Scheepjes. Ook is er een facebookgroep voor vragen, advies en overige zaken. En op YouTube vind je hele duidelijke filmpjes van de CAL.
Het mooiste aan deze CAL vind ik dat het een deken wordt met een betekenis.
Zoals in de filmpjes gezegd wordt: je ontwerpt gaandeweg samen met Marinke je eigen deken. En wauw wat mooi om te zien hoeveel mensen er hun eigen prachtige deken van gaan maken. Ik wil alle ontwerpersters en de familie van Wink bedanken voor hun inzet in dit prachtige initiatief. Wink is en blijft een enorme inspiratiebron in de haakwereld.

Liefs,
Wendy


10 opmerkingen:

 1. Uiteindelijk heb je hele mooie lapjes gehaakt! Op naar week 2...ook een leuke uitdaging. Ik vind het Tot nu toe een leuke, uitdagende mooie cal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha ik ben echt te eigenwijs voor een proeflapje. Maar ik maak dan ook geen deken maar eerst maar eens een kussentje. Ik wilde wel een proeflapje maken om te kijken hoeveel wol ik nodig zou hebben maar ben zo lekker op dreef dat ik gewoon doorhaak totdat de wol op is en dan koop ik wel bij indien nodig.
  Ben benieuwd naar het eindresultaat van je deken maar dat duurt nog wel even zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vind het een hele mooie cal. Ik maak ook nooit een proefje, nu ben ik aan het breien en na 2 x uithalen (meer dan 200 steken!) toch maar een proeflapje gemaakt.
  Misschien ga ik ook een paar blokken proberen, alleen breien is toch maar saai.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haahahhaha, wat ontzetten herkenbaar. Na je instagram bericht gelezen te hebben was dit al wat ik had verwacht. Ik heb zelf ook weinig geduld wat niet altijd goed uitvalt (understatement)
  Ik heb het voornemen om een deken te gaan maken, weet nog niet welke het gaat worden maar zal dit advies zeker te harte nemen.
  Succes en ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.
  liefs van Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof dat ik ook zonder proeflapje was begonnen. Ben ook nogal eigenwijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja... Ik zou het precies zo gedaan hebben, hihihihi!
  Mooie kleuren! Ben benieuwd naar je sterrensteek.
  Lieve groetjes,
  Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super! Ik had ook nog nooit eerder een proef lapje gehaakt, waarom zouden we. Nu deed ik het wel, het was ook duidelijk in de groep dat we dat lapje nodig zullen hebben. En ja, hé. Het blijft een 'maatje' gedurende het haken van d eendere lapjes. Mooi, die van jou!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je hebt hele mooie lapjes gehaakt ..
  heel veel succes en plezier met je nieuwe cal ...
  heel veel groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Haha, herkenbaar hoor! Heb nog nooit in mijn leven een proeflapje gemaakt! Maar in dit geval... heb je dat goed gedaan! Nog veel succes en plezier met deze CAL!
  Groetjes, Sigrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, ik heb ook lang nagedacht over dat proeflapje.
  Maar zelfs die moest ik 4x opnieuw maken!
  Ik voind het een prachtige deken om te maken maar wel een hele toer om het goed te krijgen allemaal. XX Eshter

  BeantwoordenVerwijderen