zaterdag 26 maart 2016

Vrolijk Pasen


Mijn gehaakte paashaasje is al druk in de weer om alle paaseitjes uit haar mandje te verstoppen. Maar ik geloof dat ze er af en toe stiekem ook wel wat van snoept ;) Maar ach, dat mag dan ook wel als je zo hard werkt hè?
Vrolijk Pasen allemaal!
Liefs, Wendy 
 
My crochet Easter Bunny is already hiding her Easter eggs. I believe she's eating some of them too ;) But when you work so hard as she does, it is allowed I think, isn't it?
Happy Easter!
With Love, Wendy

zondag 20 maart 2016

Korter... ;)


Oké ik beken, de grap is inmiddels oud en uitgekauwd... Maar hier in huis nog steeds veelgebruikt. Dus toen ik dit aan mijn lieftallige huisgenoten liet zien en zei dat ik dit schattige mandje had gehaakt, was de reactie in koor gelijk: KORTER! Hahaha ;)
Dus bij deze! MAND!
 
Allright I confess, it's an old joke in Holland yet... (based on a dutch short film) But in our house still going on ;) So when I showed this cute crochet little basket to my loved ones, their reaction was immediately: "SHORTER" lol. So: BASKET!

Ken je het filmpje niet? Kijk dan vooral echt even hier naar DIT FILMPJE van omroep Maxim ;)
Wij hebben m al zoooo vaak gezien en vinden m nog altijd geweldig ;)
 
If you'd like to see the Dutch short film mentioned above, you can take a look right HERE. Maybe you can translate it someway.

Wat betreft de mhaakgegevens van dit mandje (uhm 'mand!' dus):
Haaknaald: 2,5mm
Garen: Cotone van Lana Grossa
Techiek: Mochila 
Ik haakte het mandje dubbelzijdig in mochila techniek waardoor de binnenkant nu effen wit is en een mooie rustige uitstraling heeft. 
Het idee van het dubbelzijdige mandje is van het mandje bij het patroon van de paashaas van Christel Krukkert. Dat paashaasje haakte ik al eerder en daar kun je HIER meer over lezen. Ik paste het mandje echter volledig naar eigen inzicht aan qua motiefjes en grootte en heb het patroon van het mandje dus niet gebruikt, behalve de hengseltjes, die zijn wel gelijk aan het patroon van Christel. 

Crochethook: 2,5mm
Yarn: Cotone by Lana Grossa
Technique: Mochila
I crocheted this basket doublesided in mochila technique, the inside is one colour now. I like the look of it, hearts at the outside, completely white at the inside.
The idea of the basket is of the basket pattern which belongs through the pattern of the Easter Bunny by Christel Krukkert. I made the Easter Bunny earlier and you can read more about him right HERE on my blog. I adjusted the basket by my own idea and so I didn't use her pattern but only the idea of the basket.
 
 
Er zitten nu paaseitjes in het mandje maar door het hartjes-motief is deze het hele jaar leuk naar mijn idee ;) 

There are Easter eggs in my basket now, but because of the hearts I think this basket will be lovely whole year through.
 
Fijne zondag!
Liefs, Wendy
 
Enjoy your sunday!
With Love, Wendy



dinsdag 15 maart 2016

Mijn minibieb


Wahoeeee!!!! Gister was het zover! Mijn minibieb kwam!
Deze minibieb is een initiatief van Minibieb Zutphen

Al jaren ben ik geïntrigeerd door de leuke minibiebjes die ik op mijn reizen door Tsjechië tegenkwam. De minibiebjes staan daar meestal op openbare plaatsen, zoals bijvoorbeeld (markt)pleinen of parken. En ondanks dat ik de taal niet spreek, stond ik altijd verliefd voor zo'n minibieb naar onbegrijpelijke boeken te kijken. 
Dan droomde ik stiekem om ook zo'n minibieb in de buurt te hebben. Je moet weten, mijn voorliefde voor boeken is groot! Ik heb zelf dan ook veel en vooral veel creatieve boeken.
Ik deed de laatste tijd al veel boeken weg, o.a. naar de nieuw te openen bieb in de school van onze dochter maar oh wat zou het leuk zijn er ook wat in mijn eigen biebje te kunnen zetten en er ook op deze manier andere mensen blij mee te kunnen maken.

Na overleg met de heer Van 't Hof, de oprichter van Minibieb Zutphen, werden de plannen concreet en kon ik een afspraak maken op Het Stedelijk in Zutphen waar ik voor dit project gekoppeld werd aan 2 leerlingen Krijn en Dayon. Voor hen was dit de allereerste minibieb ooit die ze maakten. En ik had ook nog een speciale wens.... Bovenin, in de nok, moest een klepje komen met een ruitje, zodat ik daar ook nog wat boekjes kan leggen. Dat was best een lastige klus en zoals jullie kunnen zien is het ze supergoed gelukt! Complimenten voor de jongens!

Gistermiddag ging ik de minibieb en de beide jongens op school ophalen. Krijn en Dayon hingen de minibieb keurig netjes bij mij thuis op. Wat een service!


Wat is nu de bedoeling van mijn minibieb?
Kom gezellig langs, ruil een boek (of een aantal boeken), haal er wat uit of leg er juist alleen wat in. Alles kan!
Het zou leuk zijn als het een soort ontmoetingsplekje wordt voor mensen, gezelligheid. 
De enige regel die ik hanteer is dat er nette, nog bruikbare boeken in liggen. Zodat het ook echt leuk is voor mensen om iets te lenen of op te halen. Daarom zal ik de minibieb regelmatig controleren op bruikbaarheid van de boeken om zo hopelijk voor iedereen een leuke minibieb te kunnen bieden.
En natuurlijk ben ik Wendy's Mhaaksels en zou ik het dus heel erg leuk vinden om er ook een schapje met creatieve boeken neer te zetten. Dus heb je die liggen en wil je ze kwijt, stuur even een berichtje voor het adres van mijn minibieb en wees welkom ;) 

Minibieb Zutphen én de heer Nijhof, Krijn en Dayon van Het Stedelijk in Zutphen, superbedankt! De eerste boeken liggen er al in ;)

Fijne dinsdag allemaal!
Liefs,
Wendy 

zondag 6 maart 2016

Paashaas


Dit schattige paashaasje zit te wachten tot onze woonkamer klaar is en zij hierin mag pronken met haar eieren ;)

This sweet Easter bunny is waiting for our livingroom to be finished and show her eggs ;)

Patroon paashaas: Christel Krukkert
Haaknaald: 2,5 mm
Garen: Cotone van Lana Grossa 
 
Pattern Easter bunny: Cristel Krukkert
Hooksize: 2,5 mm
Yarn: Cotone by Lana Grossa


 
Patroon paasei: Kookeridoo
Haaknaald 4 mm
Garen: Paris Drops

Pattern Easter Egg: Kookeridoo
Hooksize: 4 mm
Yarn: Paris Drops
 
Fijne zonnige zondag! Vergeet niet te genieten van deze prachtige dag ;)
Wij vertrekken zo al vroeg voor een gezellige dag met het streetdance team van onze dochter, haar team danst vandaag een wedstrijd tijdens een voorronde voor het NK. Natuurlijk neem ik ook iets te haken mee voor onderweg ;)
 
Enjoy your sunday! It's a sunny day in Holland ;)
We're leaving early for a fun day with the streetdanceteam of our daughter, her team has to dance preliminary round of Dutch Championship Streetdance. Of course I'll take somerting with me to crochet on the go ;)
 
xoxo
Wendy