donderdag 30 juli 2015

Nederland in het buitenland


Een stukje Nederland in het buitenland, Hollandhaken ;)
Maar het zijn ook de kleuren van het land waar wij verliefd op zijn geworden. De rode hartjes zijn dus zeker op z'n plaats ❤️

Deze mandala is als doily in gebruik en is een patroon uit Simply Haken mei 2015. Ik heb m in andere en met minder kleuren gehaakt dan in het patroon staat en dan krijg je dus gelijk een hele andere uitstraling. 

Erg leuk voor op de campingtafel tijdens de vakantie in het buitenland ;)

Ik haakte de mandala met haaknaald 2,5 mm en standaard katoen. Het is dus een klein kleedje of leuk als pannenonderzetter.

Het is een leuk patroon om te haken met verschillende technieken zoals tapestry haken en overlay crochet. Een leuk projectje als je met 1 van beide (of beide....) technieken kennis wil maken. Ik vind beide technieken erg leuk om te doen (zie oa 1 van mijn Mochilla tas dat is een vorm van tapestry techniek en de Sophie's Universe voor overlay crochet).

Fijne dag allemaal.
xxx


vrijdag 24 juli 2015

Sunburst granny deken

K


Een werkstuk uit de "oude doos". Eentje waar ik nog steeds heel blij mee ben. Hij past mooi in ons interieur en hij is heerlijk warm. Een heerlijke deken om onder weg te kruipen maar die ook prachtig staat op onze bank.

Deze deken van gehaakte sunburst granny's is in etappes ge(m)haakt ;) Ik vond het een heerlijk project om destijds aan te werken en vooral ook om als haakwerk mee te nemen. In periodes van ziekte en veel ziekenhuisopnames ging dit project dus ook altijd mee. De granny's zijn makkelijk overal te haken en thuis haakte ik ze dan aan elkaar door middel van de join-as-you-go methode.
In etappes omdat het wel een hele klus is en ik van afwisseling hou, dus tussendoor werden ook andere projecten onder handen genomen :)

De sunburst granny deken is 130cm x 160cm groot, echt heerlijk ruim om onder te liggen. Ik hou niet van die kleine dekentjes namelijk, ik wil er lekker onder kunnen liggen haha. Maar hoe maak je nu een mooie foto van zo'n deken.... Nou niet, zal ik destijds gedacht hebben want ik krijg hem er ook niet mooi in zijn geheel op. Maar waarom dan niet gewoon zo op de foto, opgevouwen, vroeg ik mij af... Tsja, soms kan het zo simpel zijn. Ik ben niet snel tevreden en had jullie liever een hele mooie professionele foto van de gehele deken laten zien ;)

De sunburst deken is gehaakt met haaknaald 4,5mm en Creative Cotton Aran.

Fijne dag allemaal!
Liefs, Wendy


Proefhaken nieuw boek


Ik mocht deze papa pinguïn met zoon haken. Proefhaken welteverstaan :) Ik vind ze zooooo leuk ❤️ Dolblij was ik toen ik gevraagd werd of ik wilde proefhaken voor het nieuwe boek "Babydieren Haken" van Amigurumipatterns.net en toen ik het ontwerp zag van het patroon dat ik mocht gaan proefhaken was ik op slag verliefd. 

Het boek komt in oktober 2015 uit, dus nog even geduld. Ik heb ook al een paar andere ontwerpen gezien maar het wordt weer een echte musthave op haakboek-gebied ;) Het boek wordt gevuld met allemaal amigurumi papa's of mama's met hun kroost. Superleuk dus! Ik zie al weer vele mogelijkheden voor (kraam)cadeautjes haken. 
 
Ik heb dit patroon gehaakt op haaknaald 3,5 mm, met Creative Cotton Aran. Het is een superleuk patroon om te haken en een echte aanrader. Natuurlijk ben ik me nu al aan het verheugen op de rest van het boek ;)
 
Fijn weekend allemaal.
Liefs, Wendy
 

vrijdag 17 juli 2015

Liefde is....



.... Paarden ❤️

Wat voel ik me fijn als ik bij paarden ben, heerlijk! Ik vind er innerlijke rust en onvoorwaardelijke liefde. Ik voel me fijn en ongedwongen bij ze.
En wat voel ik mij gezegend! Dat ik bijna wekelijks met paarden kan en mag knuffelen als ik wil en kan. Nee ik rijd helaas zelf geen paard (meer) maar dochterlief wel en die vind het heeeerlijk. We moeten er wel een stuk voor rijden maar we hebben het graag voor haar over. En de zorgmoeder van de boerderij, die staat altijd voor iedereen klaar! Tijd voor een bedankje als afsluiting van het geweldige seizoen.

Het gehaakte paardje is Amerigo uit het boekje gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts.
De roosjes komen uit het boek 100 bloemen om te haken en te breien.
Het kanten lint ontstond gaandeweg, vond ik net iets leuker dan een 'kant'-en-klare ;D

Het cadeautje ligt al een tijdje klaar voor dit moment, jaja ik was maar zo een keer ruim op tijd klaar ;) Dat wil zeggen, alles was allang klaar op twee af te hechten draadjes na, die moest ik alsnog vandeweek doen... Waarom ik zoiets niet meteen doe? Ik heb echt geen idee, ik vraag me dat zelf ook altijd af ;) Is dat herkenbaar? 
 
 

zaterdag 11 juli 2015

Minion onderzetter


Ik beken! En zonder enige schaamte geef ik het toe... dat ik een Minionfan ben ❤️ En ik ben niet de enige in huis ;) Dochterlief is ook dol op de geelblauwe mannetjes. En dan heeft ze nog vriendinnen die dat ook zijn ;) Dussss! Ik kan mijn hart ophalen op creatief gebied. Laatst maakte ik al DIT leuke Minionstyle cadeaudoosje met een cadeaulabel met een Minion. Erg leuk als er geld wordt gegeven om het dan zo te verpakken, geeft toch net wat leuker vind ik ;)
En nu had dochterlief verjaardag van vriendin M. en aangezien er leuke cadeaus waren gekocht waaronder een beker paste daar een Minion onderzetter wel heel leuk bij ;) 
Zo gezegd, zo gedaan! Met deze gehaakte Minion onderzetter als resultaat. Gisteravond door dochterlief in het door haar zelf gekochte en samengestelde cadeaupakket gegeven en ik hoorde dat ook de Minion onderzetter erg goed in de smaak viel, daar doen we het toch voor hè? ;)
Op de hele onderzetter kan een flinke beker goed staan.... En op het oog zelf past precies een gemiddeld formaat glas binnen de bril :D 
 
Voor de liefhebbers wil ik het patroon wel uitschrijven, cadeautje van mij aan jullie als trouwe volgers ;) Laat maar weten!
 
Fijne zonnige zaterdag!
Liefs,
Wendy 

vrijdag 10 juli 2015

Ontvangen post en gewonnen giveaway


Zoooo leuk om post te krijgen ❤️ 
Ik hou ervan, van de ouderwetse brievenbuspost ;) En als het dan ook nog zulke leuke post is.... Dan maak ik er ook nog een vreugdedansje bij, echt waar :D
Van Claire van het blog Haakmuts ontving ik deze doos vol met spulletjes, spulletjes die zij zelf niet meer gebruikt en graag weg wilde geven! Oh zo leuk! Ik draag vandaag het gehaakte armbandje uit de giveaway doos en ook maakte ik al gelijk een cadeaulabel als dankjewel voor de mentor en tevens lerares (van bijna alle vakken) van onze dochter ;) Mevrouw T. loopt er altijd tiptop bij en draagt altijd hoge hakken, is oorspronkelijk lerares Frans en laat dochterlief nou net in dat vak ook heel goed zijn ;) dus kocht ik bij de Hema nog snel even deze Merci-stempel, wel toepasselijk vond ik. 



Ik maakte dit cadeaulabel voor aan het cadeau dat dochterlief vandaag geeft. Toch weer net die persoonlijke finishing touch vind ik! En ik kon gelijk spulletjes uit m'n gewonnen giveaway gebruiken, hoe leuk is dat?! ;) Lieve Claire, je ziet het, ik ben er dus echt superblij mee ❤️ De doos ontving ik gister en ik ging er gelijk enthousiast mee aan de slag, oh wat is dit leuk! 

Maar dat was nog niet alles! Ook ontving ik post van Melanie van het blog Mijn Knutsels. Oooh wat ben ik dol op haar schattige Doepa kaarten! En op roze ;) Zou ze dat hebben geweten? Doepa pronkt hier fier aan het kaartenbord. Inmiddels heb ik ook wat leuke schattige hobbykaartjes bij Melanie besteld en ontvangen, supersnelle service, dankjewel ;)
Dus wie weet wie van mijn lieve trouwe volgers ik blij ga maken met leuke brievenbuspost binnenkort... :D Want ik vind post krijgen superleuk, maar post versturen en iemand anders blij maken natuurlijk ook. Vind jij het ook zo leuk om post te ontvangen?


Is het geen schatje?!❤️ En er zijn nog veel meer mooie, lieve Doepa's, te leuk gewoon ;)

Fijn en creatief weekend allemaal!
Liefs, Wendy 






maandag 6 juli 2015

Minions cadeaudoosje


'Geld' is inmiddels bijna het standaard antwoord op de vraag 'Wat wil je hebben voor je verjaardag?' Ik betrap mij erop dat ik het bij kinderen boven de 10 jaar eigenlijk 9 van de 10 keer al niet meer vraag of ik vraag het uit beleefdheid. Het antwoord ken ik immers al ;) 

Of ik dat erg vind? Helemaal niet! Want het geeft mij reden om weer iets leuks te bedenken om het in te verpakken ;D Hoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik af en toe ook best een leuke kaart pak of een kant en klare cadeau-envelop. Soms heb ik simpelweg geen energie of tijd. Vroeger maakte ik mij daar enorm druk om. Mensen verwachten immers iets zelfgemaakts... Zeggen dat vaak ook. Maar niet iedereen beseft hoeveel tijd, energie en geld er in zelfgemaakte cadeaus zit. Dus ik heb besloten dat meer los te laten. Ik vind het superleuk om te doen en vooral om te geven, maar lukt t niet dan niet, helaas. 
Gister echter hadden we een (verlate) verjaardag en maakte ik wel een cadeaudoosje zelf voor het geven van het geld. Aan het cadeaudoosje kwam een label met een Minion. En nu is er een film uit van de Minions, ik ben dol op die geel-blauwe mannetjes uit de film Verschrikkelijke Ikke ;)

Anyway, het cadeaudoosje maakte ik in de Minionkleuren, label met Minion erbij aan het doosje, geld er in, kleinigheidje erbij... Ik vind het een leuk cadeau om te geven weer ;)
 
De verjaardag was supergezellig, er kwamen nog wat mensen die op de dag zelf niet konden, we zaten heerlijk buiten met z'n allen, de meiden speelden Wii Let's Dance (en andere spelletjes) en de moeders mochten ook een keer hahaha, de jongens zijn al een stuk ouder en "spelen" tegenwoordig met grote-mensen-auto's ;) we namen allemaal wat te eten mee en met z'n allen bbq'den we. Ieder deed zo z'n ding, daar hou ik van. Het weer viel reuze mee, 1 buitje en daar hoefden we niet eens echt voor naar binnen, beetje inschikken onder het afdak en partytent was voldoende. Kortom, een superleuke middag/avond.

Fijne dag allemaal.

Liefs, 
Wendy 


donderdag 2 juli 2015

Mandala voor Wink



Maandag bereikte ons allen in blog- en haakland het droevige bericht van het veel te vroege overlijden van Marinke Slump, voor velen ook wel (of misschien nog beter) bekend als Wink van het prachtige en inspirerende blog A Creative Being.
Wink is voor velen een groot inspiratiebron geweest met haar blog, CAL en boeken en zal dat met haar prachtige werk ook na haar overlijden voor velen blijven. Voor mij in ieder geval. 
Inmiddels kleurt social media vol kleurrijke mandala's als eerbetoon aan haar werk en aan haar als persoon.
Ook ik haakte een mandala voor Wink. Vandaag is haar afscheid. Al kende ik haar niet persoonlijk, het raakt mij meer dan ik in woorden uit kan drukken. Lieve Wink, ik hoop dat je je rust gevonden hebt, rust zacht. 
Heel veel sterkte voor iedereen die haar liefheeft.

Liefs, Wendy 

#mandalasforwink #mandalasformarinke